Algemene informatie

Het aantal zzp’ers op de arbeidsmarkt groeit al jaren. Dit is niet gek, want het levert je veel vrijheid en flexibiliteit op. Je richt zelf je werkzaamheden in en bepaald zelf hoeveel je werkt en wanneer je werkt. Ook bij CareQuest heb je hierin uiteraard alle vrijheid. Je kiest zelf voor een langdurige opdracht, een korte opdracht of misschien meerdere opdrachten tegelijk.

Het is belangrijk je te realiseren dat je niet in loondienst bent. Dit maakt dat:

  • Je een wisselend inkomen per maand hebt, je krijgt immers betaald per gewerkt uur. Je krijgt bij CareQuest afhankelijk van je opdracht een overeenkomst met een zogenaamde ‘Opdrachtovereenkomst’ met de Opdrachtgever. In deze Opdrachtovereenkomst omschrijven we de duur van de opdracht, het aantal uren en de verloning. Een combinatie van opdrachten is ook mogelijk.
  • Je zelf belasting afdraagt over je inkomsten. Het is aan te raden iemand in te schakelen die je Belastingaangifte doet, tenzij je hier zelf heel veel verstand van hebt. De ervaring leert dat je een adviseur die je aangifte goed doet gemakkelijk terug verdient.
  • Je zelf moet zorgen voor verzekeringen die je wenst, waarbij een aansprakelijkheidsverzekering een verplichting is;
  • Je zelf dient te zorgen voor een goede administratie. Je houdt je uren bij en stuurt aan het eind van de maand zelf een factuur aan de Opdrachtgever. Ook dien je je aftrekposten voor de Belastingdienst goed bij te houden. CareQuest ondersteunt je bij vragen en met handige formulieren en formats.
  • Je gaat werken met kinderen en dat maakt hoe dan ook dat je een verantwoordelijke baan hebt. CareQuest vraagt op voorhand van jou een geldig EHBO certificaat op het moment dat je in een gezin aan de slag gaat met ons Nannyproject. Voor andere opdrachten is dit niet nodig. Daarnaast heb je uiteraard een Verklaring Omtrent Gedrag nodig, een inschrijving bij de KvK, een aanmelding bij de WTZA en de juiste verzekeringen.

Als zzp’er ben je een zelfstandig ondernemer en dat is meer een ‘way of life’ dan een baan. Je komt op verschillende plekken, hebt diverse functies en bouwt snel een professioneel netwerk op. De punten zoals omschreven klinken misschien ingewikkeld, maar dat valt reuze mee. Velen gingen je voor! Lijkt het je wat? Je mag altijd contact opnemen met onze zorgmatcher Rhodé voor meer informatie.